Direktlänk till inlägg 13 januari 2011
Nu står det en TIGERKAKA i ugnen, som kommer att avnjutas imorgonkväll när en ny termin sätter igång med TONÅR igen.
Och här kommer receptet:
TIGERKAKA
Kallas också för Marmorerad kaka.
200 g smör eller margarin
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde eller mjölk
Smaktillsats:
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker eller rivet skal av 1/2-1 citron eller apelsin
Smörj och eventuellt en avlång form, ca 1 1/2 liter. Rör matfettet och sockret poröst. Blanda ner ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret, och vätskan.
Lägg ungefär 1/3 av smeten i en skål och blanda ner kakaon.
Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret eller citron- eller apelsinskal.
Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa. Dra med gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim i 175 grader.
Nu så var det ett bra tag sedan som jag var med på en By Mercy-övning, men denna gången fick jag äntligen till det! Jag kallade väl det lite som att jag kom ner på ett litet "studiebesök", kände mig nog lite ny med tanke på att det bara var nya sån...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | 29 |
30 | |||
31 | |||||||||
|