Alla inlägg under april 2013

Av Hanna Boman - 21 april 2013 21:13

Jaha, idag firades dagens gudstjänst i Emanuelskyrkan så det var ju inte så värst långt för mig att gå. Jag kände väl mig lite lagom sen till att ta mig hemifrån och lite sen var jag också, hehe!

En fin och bra gudstjänst, som Walla Carlsson var mötesledare till och Stefan Nordström predikade!

Ja, han sjöng och spelade två sånger också. Mycket fint!


Dagens predikotext var ifrån

Johannesevangeliet 14:1-14


1”Känn ingen oro. Tro på Gud, och tro på mig. I min faders hus finns många rum. Skulle jag annars säga att jag går bort för att bereda plats för er? 3 Och om jag nu går bort och bereder plats för er, så skall jag komma tillbaka och hämta er till mig, för att också ni skall vara där jag är. 4 Och vägen dit jag går, den känner ni.” 5 Tomas sade: ”Herre, vi vet inte vart du går. Hur kan vi då känna vägen?” 6 Jesus svarade: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. 7 Om ni har lärt känna mig skall ni också lära känna min fader. Ni känner honom redan nu och ni har sett honom.” 8 Filippos sade: ”Herre, visa oss Fadern, det är nog för oss.” 9 Jesus svarade: ”Så länge har jag varit tillsammans med er, och ändå känner du mig inte, Filippos? Den som har sett mig har sett Fadern. Hur kan du då säga: Visa oss Fadern? 10 Tror du inte att jag är i Fadern och Fadern i mig? De ord jag säger er, dem talar jag inte av mig själv; Fadern är i mig och utför sina gärningar. 11Tro mig när jag säger att jag är i Fadern och Fadern i mig. Eller tro åtminstone för gärningarnas skull. 12 Sannerligen, jag säger er: den som tror på mig, han skall utföra gärningar som jag, och ännu större. Ty jag går till Fadern, 13 och vad ni än ber om i mitt namn skall jag göra, så att Fadern blir förhärligad genom Sonen. 14 Om ni ber om något i mitt namn skall jag göra det.


Efter gudstjänsten sedan så var det kyrkkaffe, och det är ju inte helt fel med lite kaffe!



 








Av Hanna Boman - 20 april 2013 23:06

~~Idag efter bibelfrukosten i kyrkan så träffades jag och Maria utanför äldreboendet Af Klint för att hälsa på en farbror från församlingen som fyller 93 år imorgon.

Så dit var vi med en blomma & lite choklad, och han blev så glad!~~


Sedan så promenixade vi bort mot Nya Skafferiet för att äta lite Pajbuffé till lunch som verkligen var riktigt gott.

Mmm, jag gillar verkligen pajer av alla dess slag och deras pajer är så fantastiskt goda ihop med allt annat som

pastasallad & ostar & oliver & bröd & sallader.




TACK för idag Maria!


   

Av Hanna Boman - 20 april 2013 12:21

Idag har vi haft bibelfrukost ute i kyrkan. Och denna gången handlade det om Romarbrevet och dess betydelse. Eeeh, man skulle ju visst ha läst Romarbrevet innan man kom dit idag. Men hade jag gjort det då, eller?

Svaret på den frågan är ju självklart: Nej! Jag hade tänkt och göra det, fast sedan så blev det ju aldrig av. Men nu känner jag att det kommer bli lättare att läsa igenom den, när man har fått lite mer inblick i vad det står i denna bok!


Vad innehöll frukosten idag då? Jovisst, den innehöll; ägghalvor & sill & smörgås & goa pålägg & cornflakes & mjölk & färskpressad apelsinjuice.

Med andra ord en hel massa gott att äta till frukost tillsammans med andra denna lördag, mums!



TACK för att bra & intressant bibelstudium, som nu då kanske kommer få mig till att läsa Romarbrevet!













 












 

Av Hanna Boman - 19 april 2013 22:53

Ikväll har det varit en riktigt rolig kväll där vi skulle ta med oss ett eller två youtube-klipp som vi tycker om. Hmm, jag hade inte tagit med mig eller letat fram något sådär. Så det är ju tur att man kan leta efter sådant på sin mobiltelefon, eller hur?

Till en liten början tyckte jag att det verkligen kändes jättesvårt och leta fram något bra då man bara har en liten ynklig telefon, men sedan så kom jag på och hittade ett klipp i alla fall.

Och här kommer klippet som jag valde: https://www.youtube.com/results?search_query=benjamin+s%C3%A5nglektion&oq=benjamin+s%C3%A5&gs_l=youtube.1.0.0.4845.17958.0.20782.11.8.0.3.3.0.547

2045.2j3j4-2j1.8.0...0.0...1ac.1.Py552ExHrvg


Om vi skulle ha hunnit med att visa ett tredje klipp (jag var inte med på det första klippet), så skulle jag garanterat valt deta klippet också:

https://www.youtube.com/watch?v=bSVCY-QF7Eo


Det var alltså tio stycken youtube-klipp per gång som var med i tävlingen. Då fick man sätta poäng 1-10 på följande klipp förstås. Men nu minns inte jag vilket eller vilka klipp som vann, men minns att det inte var jag i alla fall.


En riktigt rolig kväll var det, som säkert kommer bli fler av längre fram under en annan termin.

De övriga klippen skulle jag kunna lägga upp vid ett senare tillfälle, när jag har fått dem skickade till mig.


TACK för en fantastiskt rolig kväll!  


 


Av Hanna Boman - 18 april 2013 13:55

Ännu en dag till viktväkarna, för det är ju torsdag.

Jag kan väl redan nu börja med att detta inlägget känns extra roligt att skriva, ÄNTLIGEN!

Men först så ska jag tala om vad det pratades om idag då, för det vill ni väl allra helst veta va...eller hur? Hehe!

Det pratades om att vara KÖKSSMART och verkligen veta vad man har i sina skafferier och kylskåp & frys. Så det är väl lite vad vi ska kolla nu på vad man har i våra kök, som antingen ska vara där och inte heller ska vara där. Hmm!


ÄNDRA VANOR

1. För att bort från vanan att öppna kylskåpet varje gång du passerar - och därmed det frekventa småätandet - sätt upp en motiverande bild på kylskåpsdörren.


2. För att undvika atrt bli distraherad och att ignorera mättnadskänslor under måltiden, stäng av TV:n medan du äter.


ORGANISERA OM

3. Ersätt kakburken med en skål med frukt, eller ställ kakburken där du inte ser den.

4. Organisera om i kylen så att frestande livsmedel inte är det första du ser när du öppnar kylskåpsdörren.

5. Ställ in brödrosten i ett skåp och fris in brödet.


TÄNK OM

6. När du äter ensam, var noggrann med att ta en paus emellanåt för att känna efter när du är mätt och därmed undvika att överäta.

7. Lägg alltid upp maten på tallrik och sitt ner när du äter. Då blir du mer medveten och uppmärksam på vad du äter.

8. Duka för frukost redan på kvällen för att spara tid på morgonen. Ställ t ex fram tallrik, sked glas och müslipaketet. Om du verkligen inte hinner äta frukost hemma, ta en frukt på vägen.


Sådärja, nu är det väl dax att tala om vad den där vågen sa idag då jag ställde mig på den. Idag var vågen väldigt snäll mot mig, hehe!

60,0 kg som då resulterade i -0,7 kg.

Yes, nu då med andra ord så har jag ÄNTLIGEN gått i MÅL och kommer alltså forsätta nu med att gå på JÄMVIKTEN!

Det har jag ju testat nu lite fram & tillbaka de senaste veckorna, så det ska förhoppningsvis INTE vara några problem för mig!

Idag så fick jag ett pris också, men bild på det kommer en annan dag...det var en nyckel, så mycket kan jag ju tala om i alla fall.


Kanonbra jobbat Hanna, nu kommer Du att få köra på JÄMVIKTEN då!



 


    

Av Hanna Boman - 17 april 2013 22:11

Ojojoj, jag har ju även varit ute i kyrkan och varit med och sångövat ikväll. Hmm, första gången på fyra veckor som jag var där nu och "visade" upp mig.

Brukar vara väldigt trött efter att ha badat innan, så därav anledningen till att jag inte varit med på så värst många gånger. Fast nu tänker jag nog säkert vara med på de flesta övningarna fram till sommaren. Får ju se lite på om jag känner att orken inte orkar vara med, för då tänker jag nog inte komma.

Finns en del som sagt det till mig tidigare och de orden ska jag försöka tänka på både en och två gånger innan jag bestämmer mig för något.

Men den här gången var det roligt att sjunga i alla fall, när jag inte var så urlakat trött!


/Kram & Godnatt










 

Av Hanna Boman - 17 april 2013 22:03

Jajemen, idag var jag i badet i vanlig ordning. Det var bara förra veckan som jag var lite off i min planering där, hehe!

Skönt var det att komma i bassängen och plaska lite. Oups, denna gången gjorde jag ju mitt program till punkt och prickar (nästan).

Ganska lagom mycket folk idag också, så ibland var det inte så himla lätt att göra övningarna fast jag gjorde ju dem ändå ju!

Sen så tog jag på mig Wett-västen och bara flöt omkring. Även det är skönt att få göra efter att ha varit aktiv med övningar och annat.


/Tjingeling



















 

Av Hanna Boman - 16 april 2013 17:03

Har lagt mitt bloggande lite åt sidan nu de senaste dagarna, inte kännt något värst sug i att uppdatera...men nu ska jag nog komma igång igen.

Vad har hänt sedan sist?

Fredag 12/4 - Var det Tonår i vanlig ordning, och då hade vi Mångkamp - sovsäcksfight - säckhoppning. Var en del som spelade lite vanliga spel också inte att förglömma.

Lite tilltugg måste man ju nästan ha också och då blev det "saft & kaka".

Söndag 14/4 - Då körde jag dubbelt med vad Gudstjänster heter, hehe! Började med att promenera ner till Pingstkyrkan klockan 11. Och sedan så var det då Gudstjänst med Nattvard ute i Mariedalskyrkan klockan 16.

Ungefär så mycket eller lite har jag gjort denna helgen, inte så värst mycket...men ändå!


/Tjingeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentation


Hej!
Jag heter Hanna och bor i centrala Karlskrona. Hoppas att ni kommer att få en trevlig läsning i min blogg, VÄLKOMNA!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards