Direktlänk till inlägg 20 augusti 2014
Jajemen, nu då har jag ju bakat min allra första Toscakaka och då vill jag ju dela med mig av receptet också.
Hehe, jag tror väl de flesta redan har recept på det...men kanske inte alla.
Toscakaka
100 g smör eller margarin
2 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl grädde eller mjölk (jag hade mjölk)
Glasyr:
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 påsar (á 35 g) mandelspån eller 1½ dl (100 g) skållad, skalad, hackad sötmandel
Smörj och eventuellt bröa en rund form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, matfettet och vätskan. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min.
Förbered under tiden glasyren:
Blanda samman ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat.
Bred glasyren på kakan.
Flytta upp kakan.
Grädda den ytterligare 10 min eller tills den fått fin färg.
#melodifestivalen2024 ~~Egentligen ett av de bättre bidragen~~ ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 |
5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 | 28 | 29 |
30 | 31 | |||
|