Alla inlägg under december 2014

Av Hanna Boman - 26 december 2014 16:40

Nu på eftermiddagen så åkte Pappa & Henrik & jag till Bredåkra kyrkogård för att pynta till Farmors & Farfars grav lite.


  ANNONS
Av Hanna Boman - 25 december 2014 22:48

Som traditionen säger så åkte vi ut till Jämjö idag och hälsade på Eivor & Martin. Sen så var ju även Annika & Henrik & Hugo & Albin och även lilla Mormor också där!

Där blev det julmat med prinskorv & köttbullar & rödbetssallad & ägghalvor & jansons frestelse & omelett med svampstuvning & sill & julskinka & lax. Mums vad gott det var! 
 

Min jultallrik


Till efterrätt sen så blev det Fruktsallad & glass & praliner som självklart också var gott. Sen lite senare så måste man ju även ha lite fika också, med kaffe & bullar & kakor. Lite julfika med

mjuk papparkaka & lussebulle & nötkaka & pepparkaka. Gottgott som alltid!
 


Nu kanske ni tror att vi bara åt, men det gjotrde vi inte...utan vi sjöng lite julsånger också förstås, som bara blev en...så så många var det ju inte.Till sist så kan jag väl säga att man åker ju aldrig hem därifrån hungrig direkt, och inte "övermätt" heller förstås!
TACK för en mysig & trevlig Juldag! 

ANNONS
Av Hanna Boman - 24 december 2014 23:20

Den här julafton tillbringades hemma hos Mamma ihop med Henrik (min bror), jag menar...det finns ju typ en Henrik till i släkten på Mammas sida, hehe!

När jag kom dit så blev det lutfisk och det är ju alltid så oförskämt gott, ihop med potatis & vit sås & gröna ärtor.

Och varför man tycker det är så gott är nog för att man äter ju bara lutfisk en gång om året. Gottgott! När uret visade tre, så kollade vi ju självklart på Kalle Anka & hans vänner...som väl är tradition, fast vi har väl inte sett det på många år egentligen. Fast och andra sidan så såg vi väl det sist för två år sedan, men innan dess...då var det längesedan vill jag lova.

 


   

 
Sen därefter visades ju förstås även "Kan du vissla Johanna" som alltid brukar gå direkt efter "Kalle Anka & hans vänner".
   Efter det sen så blev det lite mera mat och då blev det julmat. Som var gott med prinskorvar & köttbullar & rödbetssallad & fransk löksill & senapssill. 

Min lilla jultallrikDet allra sista vi såg på TV var Svensson Svensson Jul, som även detta är tradition från år till år...en skönt avslutning på Julafton faktiskt!

   
TACK för en trevlig Julafton!  


Av Hanna Boman - 24 december 2014 22:57

~~Denna julafton så hade vi Julbön redan på förmiddagen klockan elva istället för på eftermiddagen

klockan fem. Och enligt mig & min personliga åsikt så kändes det

mycket bättre!~~


Familjen Bergman var det som stod för sång & musik med många fina och sköna julsånger/låtar.


Eftersom det då är Jul & Julafton så lästes ju självklart julevangeliet av pastor Violet Andersson, sen så sjöng vi ju förstås två unisona psalmsånger också.

**När juldagsmorgon glimmar**

**Nu tändas tusen juleljus**Luk 2:1-20
Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare i Syrien. Alla gick då för att skattskriva sig, var och en till sin stad. Och Josef, som genom sin härkomst hörde till Davids hus, begav sig från Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad Betlehem, för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som väntade sitt barn.
Medan de befann sig där var tiden inne för henne att föda, och hon födde sin son, den förstfödde. Hon lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem inne i härbärget.
I samma trakt låg några herdar ute och vaktade sin hjord om natten. Då stod Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran. Men ängeln sade till dem: "Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba." Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud:
 
"Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt."
 
När änglarna hade farit ifrån dem upp till himlen, sade herdarna till varandra: "Låt oss gå in till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss veta."De skyndade i väg och fann Maria och Josef och det nyfödda barnet som låg i krubban. När de hade sett det, berättade de vad som hade sagts till dem om detta barn. Alla som hörde det häpnade över vad herdarna sade. Maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det. Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för vad de hade fått höra och se: allt var så som det hade sagts dem.

 
          

   

           

Av Hanna Boman - 24 december 2014 08:25

 

   
 


           

Av Hanna Boman - 22 december 2014 16:58

Men hallå, det är ju bara måndag idag och jag har alla redan varit ner till Viktväktarna. Men så är det nu då det är jul och nyår och trettonhelg som ligger framför.

Då är det lite annorlunda öppettider, när julhelgen ligger som den gör...hehe!

Det var ju en hel del medlemmar som var där trots julen, på mötet var vi sex stycken och sen var det ju en hel del som bara kom och vägde sig typ. Men så är det väl innan jul.

Aja, jag behöver väl inte skriva så mycket om det nu längre va? Hehe!

Mötet idag då, handlade om vad som kommer att hända under 2015. Inte bara sånt förstås utan även hur man kommer leva och göra med maten och alla intagen under fem helgdagar som just NU ligger framför.

För min egen del så tänker jag leva precis som vanlig och inte överäta mig helt enkel, för det har man ju lärt sig...att sluta äta då du är MÄTT, fast inte alltid så lätt alla gånger för mig heller...alla gånger. Men betydligt lättare NU än vad det var förr om man säger så.

Och vad visade vågen idag då? Johodå, den var riktigt snäll idag...jag inbillade väl mig på ett plus, fast så var det inte. Skönt!

Som sagt så visade den alltså 58,2 kg och det resluterade ju då i -1,1 kg.

Hehe, jag mår inte alls dåligt över detta viktraset nu...för då kan ju jag äta jättemycket under jul, eller hur var det med det nu igen Hanna? Hmm!   

    

Av Hanna Boman - 22 december 2014 16:40

Jajemen, nu så har jag varit och tränat för sista gången innan jul i alla fall. Hm, även om de nu har öppet under julhelgen...fast lite annorlunda tider bara.

Men idag tog jag mig igenom alla maskinerna med bravur, höjde lite på vikterna av vissa maskiner...fast det var jobbigare än vad jag trodde faktiskt, så då var det ju bara att gå tillbaka till startvikten igen och då gick det betydligt mycket lättare igen (nu pratar jag om R30, alltså ryggmaskinen).

Kändes som att jag tog mig igenom maskinerna snabbare än vad jag hade tänkt, men det kändes bra och gjorde inte så jättemycket ärligt talat.


Ett skönt pass på gymmet såhär innan jul, och relativt mycket folk som var där också...kankse man inte kan tänka sig annars, jag har ju aldrig varit på något gym innan jul...så vet inte så noga om det, hehe!


 

Presentation


Hej!
Jag heter Hanna och bor i centrala Karlskrona. Hoppas att ni kommer att få en trevlig läsning i min blogg, VÄLKOMNA!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min blogg i stort & smått! med Blogkeen
Följ Min blogg i stort & smått! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se