Direktlänk till inlägg 21 januari 2014

Second Voice

Av Hanna Boman - 21 januari 2014 22:11

Jaha, då har vi satt igång övningarna för den här terminen i Second Voice igen...eller neej, det sattes ju igång redan förra veckan...men jag var ju inte där då bara.

Så för mig var det ju första gången då kan man väl säga, eller hur?

För mig denna gången så sjöngs det mestadels nya sånger, fast en del "gamla" också förstås som vi sjöng i höstas och en av dem har satt sig i huvudet på mig nu ikväll. Hehe, jag gick även och nynnade på den på vägen hem också (en av de "gamla" då).

Och jag tyckte verkligen det var jätteroligt att vara med och sjunga ikväll, även om jag kanske kände mig lite halvt om halvt omotiverad av att sjunga ikväll (innan jag tog mig hemifrån).

Nästa tanke där var liksom lite; "Alltså det kommer vara skoj när jag väl är där sen!" Så vilken tur att jag tog mig ner då egentligen...

Så vilken himla tur att jag tog mig ner i alla fall då. 


/Tjingeling 

 
 
Chris

Chris

25 januari 2014 00:12

Hur är det egentligen att vara troende?
Varför jag undrar är för att det är så spännande att höra hur en troende egentligen tänker. För tänker hoppas jag att ni gör. En tänkare är ju en filosof och präster måste ju då vara världens bästa filosofer, eller står han bara rätt upp ner och läser ett citat ur någon bibel som skrivits för si sådär några tusen år sen?
Jag vet att bibeln är gammal men lika gammal är ju filosofin och filosofin utvecklas på universiteten, men bibeln har aldrig det filosoferats runt. Det blir ju som att gå på en fest, och samma historia berättas i tvåtusen år varje helg. Varför inte välja att bjuda in, någon som inte tänker som ni. För om Gud nu har skapat människan, har han väl också skapat din broder som sitter i Moskén?

Kvinnor idag behandlas väldigt olika. Varför skall inte alla behandlas lika?. För inför Gud skall vi alla vara lika, men var är då kyrkan när kvinnan av idag bara sitter i stan och fikar. Att predika för de som tänker lika är inget annat än skryt av att man sin läxa läst på, men jesus han predikade om satan men han gjorde det på ett sätt så att alla kunde förstå.
Viktigast av allt här i livet måste ju vara att får en syster eller broder att börja tänka på något som är större än vi alla tillsammans. Varför då inte börja tänka som han? Tänka större än era vita kyrkväggar och istället tänka som Gud. Han tänker säkert inte bara inom era väggar han tänker nog även på dom i Iran.
Om ni nu skulle vara liga våghalsiga som Jesus varför inte då ta risken och bjuda in en med huckla. Kanske att ni båda sen på något annat börjar att tänka än att fika som tjejrna i stan fast då bara i er lilla kyrka.

http://emptyvictoryblog.com

 
Ingen bild

Kyra

1 februari 2014 10:47

Chris: jag tycker det är fördomsfullt att ta för givet att kristna i Sverige INTE bjuder in (eller på annat sätt har kontakt med) människor av annan trosuppfattning, t ex "de med huckla". Han "som sitter i Moskén" är en broder lika väl som alla andra. Att vara nyfiken på hur troende tänker ser jag som ett tecken på öppenhet - men är man nyfiken så borde man först ge de troende en chans att berätta, innan man drar sina egna slutsatser.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hanna Boman - Måndag 18 mars 23:12

TEMADAG!   Nja, nu så är väl inte jag riktigt vad jag ska skriva om just den här dagen eftersom jag inte åker buss så värst mycket längre. Men då jag åkte buss, så nog hade man väl sina olika favvochaffisar då man satt/stod och väntade på busse...

Av Hanna Boman - Måndag 18 mars 21:07

#melodifestivalen2024    

Av Hanna Boman - Måndag 18 mars 12:32

Nu så har den första semifinalen gått av stapeln idag av Vi i femman, där det var Musikugglan klass 5A som mötte sin paralellklass så Musikugglan klass 5B där det var lika spännande denna gången om inte lite mer spännande med tanke på semifinal!   ...

Av Hanna Boman - Söndag 17 mars 20:23

#melodifestivalen2024    

Av Hanna Boman - Söndag 17 mars 18:42

Jamen vuílken fantastisk gudstjänst man har varit på den här söndagen, som började med lovsånger tillsammans med lovsångsteamet!   Den här söndagen så hade vi besök, fast det är väl nu lite fel att säga...när han blivit anställd så var det  Sta...

Presentation


Hej!
Jag heter Hanna och bor i centrala Karlskrona. Hoppas att ni kommer att få en trevlig läsning i min blogg, VÄLKOMNA!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards