Direktlänk till inlägg 25 juni 2018
~~Lättlagade och underbara är dessa småkakor. Hallongrottor består av mördeg som smälter
i munnen och ljuv hallonsylt. En klassisk kaka som fortfarande är lika populär~~
4 ½ dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin)
Blanda samman mjöl & socker & bakpulver & vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en stund i kylen så blir den lättare att hantera.
Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar.
Fyllning: Gör en fördjupning i varje kaka, och klicka i lite sylt. Grädda mit i ugnen i cirka 10 minuter.
Låt kallna på galler.
TEMADAG! Det är visst även tunnbrödets dag idag, en dag som jag tycker bör beaktas... för det är ju gott att käka tunnbröd både avigt och rätt! Men det var hur längesedan som helst då jag köpte hem tunnbröd, så lär nog få göra det nu nån gång...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 |
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|