Direktlänk till inlägg 17 juni 2017
Nu tänker väl ni som läser detta, "Man har väl alltid kakao när man bakar kladdkaka!"
Och javisst har man väl det, fast inte mer än 4 msk kanske.
100 g smör
2 ½ dl socker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och rör
i socker, vaniljsocker, vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och sist äggen ett i taget.
Rör till en jämn smet.
Häll kladdkakesmeten i en smord o bröad rund form
(funkar med en hjärtformad också),
gärna med löstagbra kanter.
Grädda kladdkakan i 10-15 minuter.
Ta ut kladdkakan och låt den svalna så den stelnar.
Låt helst kladdkakan stelna i kylen i några timmar, eller över natten.
Innan serveringe kan du pudra över florsocker om du önskar.
SErvera kladdkakan kall som den är, eller med lättvispad grädde eller vaniljglass
samt gärna färska bär.
#älskaratthittarecept
#påkladdkakadärsamtligaingredienser
#blandasisammakastrull
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|